Србија и Балкан

Кнежевић: Нема те амбасаде која ће ме натерати да признам тзв. Косово

Штитим интересе грађана који су ме бирали, поручује лидер ДФ
Кнежевић: Нема те амбасаде која ће ме натерати да признам тзв. Косово© Milan Maricic/ATAImages

Председник Демократске народне партије Црне Горе и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић истакао је да не постоји амбасада која би га могла натерати да призна независност Косова или геноцид у Сребреници, као и да нема намеру да се умиљава амбасадама, преноси портал "Борба".

"Не постоји амбасадорка која ће ми рећи да признам тзв. државу Косову. Признај геноцид у Сребреници – не пада ми на памет да то кажем. Можда је то анахроно, али немам намеру да се умиљавам амбасадама, него да штитим интересе грађана који су ме бирали: православне Србе и Црногорце и остале, али не желим да не кажем да и српски језик треба да буде испоштован као службени језик у Црној Гори.

Кнежевић сматра да су теме организованог криминала и корупције доминантне, али и да су теме националног помирења од изузетног значаја.

"Спремни смо да сарађујемо са свима на темељу културолошке и историјске линије Црне Горе, али не желим да нас дискриминише нико. Ако неко мисли да ћемо ми ићи другима на мобу, па да нас потерају рекавши да смо им завршили шта треба и да идемо, онда се грдно варају", поручио је лидер ДФ.

Кнежевић наводи да се не може у мраку тврдити да си за то да је Косово и Метохија саставни део Србије, а у амбасадама да се признаје независност тзв. Косова.

"У кулоарима се сви куну у Косово, уз песме 'Весели се српски роде', а ко жели рат – дабогда био њему у његовој кући. Ми не желимо рат ни на Косову ни било где у региону, али треба да заступамо своје ставове. Не можете у мраку бити да је Косово саставни део Србије, а у амбасадама да га признајете", каже Кнежевић.

Он најављује да ће на наредној седници Скупштина општине Зета донети Декларацију о поништењу и неважењу одлуке о признавању тзв. државе Косово на територији зетске општине.

"У Зети ће се донети та декларација и остаће записано да су неки Зећани имали храбрости да кажу 'Цар је го', то јест, да 85 одсто грађана Црне Горе није за то да призна лажну државу Косово", категоричан је.

На опаске премијера у техничком мандату да Демократски фронт мора да пређе преко неких ствари, Кнежевић поручује Дритану Абазовићу да прво покуша да испуни парламентарни статус.

"Ми можемо да ставимо мораторијум на питања која нас деле, али ми Абазовић са четири или пет посто (подршке) не може одређивати шта да радим”, додаје.

image