Србија и Балкан

Гашић: Наша земља је пред великим безбедносним претњама

Најважније је да српски народ на КиМ зна да је њихова држава уз њих и и да ће истрајати у напорима да им обезбеди сигурност, поручио министар
TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је данас на свечаној академији поводом обележавања Дана министарства унутрашњих послова и Дана полиције, да се МУП неће зауставити док од сваког појединачног грађанина не чује да се "осећа безбедно".

Гашић је рекао да је Министарство урадило много, као и да ће урадити још више да сваком грађанину и детету осигура да се осећају безбедно.

"Трагедије које смо доживели, и у којима је животе изгубило 18 људи, у којима су породице изгубиле најмилије, дубоко су нас потресле и пред читаво друштво поставиле исти циљ да учинимо све да се овакав злочин више никад не почини", рекао је Гашић.

Истакао је да се даноноћно ради на унапређењу постојећих и проналажењу нових мера како би се достигли што већи стадијум безбедности свих грађана.

''Наша земља се налази у периоду великих безбедносних изазова и претњи", истакао је министар.

Он је поручио да је најважније да српски народ на КиМ зна да је њихова држава уз њих и и да ће истрајати у напорима да им обезбеди сигурност.

Свечаност је почела након доласка председника Народне скупштине Србије Владимира Орлића и министра одбране Милоша Вучевића.

Приказани су филмови који представљају историју МУП-а, као и личности које су персонификовале традицију полиције.

Посебан осврт је дат припадницима МУП-а који су страдали у току ратних дејстава.

Свечаној академији су присуствовали министри у Влади Србије, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, представници Уставног и Врховног касационог суда, као и представници Српске православне цркве.

Припадници МУП-а на тактичко-техничком збору на Калемегдану су у оквиру обележавања Дана полиције и Дана МУП-а данас раније приказали вештине, опрему и возила која користе у раду, а грађани су имали прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи МУП и методама рада различитих организационих јединица полиције.

image