Србија и Балкан

На Калемегдану данас тактичко-технички збор поводом Дана МУП-а и полиције

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић честитао припадницима тог министарства њихов дан, венци положени на више локација
На Калемегдану данас тактичко-технички збор поводом Дана МУП-а и полиције© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Припадници Министарства унутрашњих послова, поводом Дана Министарства и Дана полиције, данас у 11 сати ће на Калемегдану одржати тактичко-технички збор, на коме ће приказати вештине, опрему и возила која користе у раду.

Грађани ће имати прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство и са методама рада различитих организационих јединица полиције.

Програм ће посебно бити прилагођен најмлађима који ће, уз дружење са полицајцима и игру, имати прилику да се ближе упознају са радом полиције, навео је МУП.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић упутио је данас честитку поводом Дана Министарства и Дана полиције.

"Храброст, одлучност и жртва више од два века су синоними за српску полицију. Професионализам, знање и јачина су њихова одличја која кроз историју носе. Снага и највећа вредност Министарства унутрашњих послова је човек. Наставићемо да будемо темељ сигурности и безбедности и гарант заштити сваког нашег грађанина! Свим припадницима Министарства унутрашњих послова желим срећан Дан Министарства и Дан полиције", навео је министар Гашић на Инстаграму.

Гашић је такође, у пратњи највишег руководства Министарства, положио венац на спомен - обележје у Улици омладинских бригада у Новом Београду, у знак сећања на припаднике полиције који су дали живот чувајући безбедност грађана своје земље.

Истовремено, високи представници Министарства положили су венце на више локација у главном граду, саопштио је МУП.

Државни секретар др Жељко Бркић и помоћник директора полиције, начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић, у пратњи команданта Жандармерије, Дејана Луковића и команданта Специјалне антитерористичке јединице, Спасоја Вулевића, положили су венац на спомен - обележје на Чукур чесми.

Венац на спомен - плочу првом министру полиције, војводи Јакову Ненадовићу, у Улици кнеза Милоша, положио је државни секретар др Данило Стевандић. На Новом гробљу положен је венац на споменик жандарму Ивку Прокићу.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се данас различитим манифестацијама широм Србије, у знак сећања на пресудну улогу српске Жандармерије у сукобима са Турцима код Чукур чесме, 1862. године, у Београду.

image