Србија и Балкан

Наставља се иживљавање Косовске полиције над Србима: Малтретирали особље Дома здравља у Штрпцу

Натерали су здравствене раднике да изађу из возила усред ноћи и претресали возило, уз увреде и претње
Наставља се иживљавање Косовске полиције над Србима: Малтретирали особље Дома здравља у Штрпцу© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ bg

Припадници полиције тзв. Косова малтретирали су ноћас лекаре и медицинско особље Дома здравља у Штрпцу, током теренске интервенције, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.

Запослени у Дому здравља су, наиме, санитетским возилом превезли двоје младих до Косовске Митровице који су повређени у саобраћајној несрећи у Штрпцу. По повратку, у близини Вучитрна, зауставили су их припадници полиције под ротацијом третирајући их као највеће криминалце, додаје се у саопштењу.

Натерали су здравствене раднике да изађу из возила усред ноћи, претресали возило, а потом их грубо испитивали да ли имају лиценцу и дозволе за рад уз увреде и претње: "Ово није Србија, ово је држава Косово".

Такође су им претили да неће моћи више да раде и да ће им одузети возило.

Како сведочи медицинско особље које је доживело ово малтретирање, све је учесталије иживљавање којем су изложени.

Лекари се заустављају без икаквог повода, чак и док превозе болеснике, а ово је већ други пут у неколико дана да се њихове колеге застрашују.

За разлику од оваквог нехуманог и нецивилизацијског понашања, здравствени радници Дома здравља Штрпце небројено пута су својим санитетима превозили повређене Албанце, никад не делећи пацијенте према етничкој припадности, истиче се у саопштењу.

image