Србија и Балкан

Курти: Србија хитно да ослободи тројицу полицајаца "Косова"

Улазак српских снага на територију "Косова" је агресија и циљ ескалације и дестабилизације, тврди приштински премијер
Курти: Србија хитно да ослободи тројицу полицајаца "Косова"© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти захтева од Србије да ослободи тројицу припадника Косовске полиције, тврдећи на Фејсбуку да се ради о освети Србије поводом јучерашњег хапшења Милуна Миленковића.

Курти је на свом Фејсбук налогу навео да су припадници Косовске полиције "киднаповани".

"Три службеника косовске полиције киднапована су данас у Лепосавићу на месту где је некада била илегална рута за шверц, која се налази око 300 метара унутар територије наше државе. Сумњамо да их је киднаповала српска војска, јасно да је реч о освети Србије за јучерашње хапшење озлоглашеног криминалца Милуна Миленковића Лунета, који представља једног од вођа организованог криминала и шверца", написао је Курти на поменутој друштвеној мрежи.

Такође, затражио је моментално ослобађање полицајаца, а позвао је међународну заједницу да осуди ову акцију Србије.

"Улазак српских снага на територију Косова је агресија и циљ ескалације и дестабилизације. Захтевамо хитно ослобађање тројице киднапованих полицајаца и позивамо међународне факторе да осуде овај акт агресије Србије", поручио је Курти.

Претходно се на друштвеним мрежама огласио и министар унутрашњих послова тзв. Косова Џељаљ Свечља навевши да је Србија киднаповала тројицу припадника Косовске полиције, те оптуживши Србију да је "прекршила све међународне правне норме".

image