Србија и Балкан

Ухапшена тројица Куртијевих специјалаца, пронађено оружје, опрема за осматрање и мапе (ВИДЕО)

Успешно је спречен покушај полиције тзв. Косова да се упадом на територију централне Србије изврши акција која по свим параметрима представља терористички акт
Ухапшена тројица Куртијевих специјалаца, пронађено оружје, опрема за осматрање и мапе (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/STR/ bs

Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије до зуба наоружане специјалце тзв. Косова, објавиле су "Новости".

Како "Новости" сазнају, реч је о Р. З, Б. С. и М. Ш.

Осим оружја, код њих је пронађена и опрема за осматрање, радио везе, као и мапе.

Како је незванично потврђено за РТС, брзом и ефикасном акцијом српске полиције успешно је спречен покушај полиције тзв. Косова да упадом на територију централне Србије изврше акцију која по свим параметрима представља терористички акт у циљу додатне дестабилизације и ескалације сукоба уперен против Републике Србије.

Полиција ће у сарадњи са надлежним тужилаштвом наставити даљи рад.

О овој акцији хитно је обавештен председник Србије Александар Вучић који се по добијању информације захвалио домаћинима у Амбасади Русије, где је присуствовао пријему поводом обележавања Дана Русије, и моментално се запутио у зграду Председништва.

"Репортери" преносе да је приштински Савет за заштиту људских права позвао грађане тзв. Косова да не путују кроз Србију док се ситуација на северу покрајине не смири.

Како наводе, српска полиција је ухапсила најмање три држављана тзв. Косова на граничном прелазу у Мердару. 

image