Србија и Балкан

Вјоса Османи: Киднаповање косовских полицајца је агресија Србије

Србија наставља да делује као у прошлости када су њене "хегемонистичке тенденције изазвале страшне злочине и многе жртве", истакла је председница тзв. Косова
Вјоса Османи: Киднаповање косовских полицајца је агресија Србије© Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Председница тзв. Косова Вјоса Османи рекла је данас да је "киднаповање" тројице полицајаца на територији "Косова" "агресија Србије" и затражила да полицајци "одмах буду пуштени без икаквих услова".

"Овај чин још једном доказује да Србију не занимају мир и стабилност у региону, већ дестабилизација Косова и целог региона", написала је она на свом налогу на Фејсбуку.

Додала је да данашњи чин доказује да Србија наставља да делује као у прошлости када су њене "хегемонистичке тенденције изазвале страшне злочине и многе жртве".

Османијева је нагласила да је Косовска полиција показала посвећеност и одлучност да одржава ред и закон за све грађане без разлике.

"Такав чин захтева снажну реакцију и јединствено деловање међународне заједнице против склоности Србије да дестабилизује регион", истакла је она и додала да косовске институције неће одустати од своје посвећености владавини права, дугорочном миру и стабилности.

image