Свечља: Одлука о забрани уласка камиона из Србије на снази до нове безбедносне процене

Поводом хапшења тројице припадника специјалне јединице тзв. Косовске полиције, Свечља је изјавио да је Приштина у коорднацији са међународном заједницом по том питању

Министар унутрашњих послова такозваног Косова Џејаљ Свечља саопштио је да је из забрана уласка камиона из Србије на Косово и Метохију уведена из безбедносних разлога, због хапшења тројице косовских полицајаца, преноси "Репортери".

Свечља је нагласио да ће одлука бити на снази до нове безбедносне процене.

"Постоје и прелиминарне информације о хапшењима наших држављана на граничном прелазу Мердаре и дао налог да се из безбедносних разлога на свим граничним прелазима забрани улазак камиона која долази из Србије. Ова мера ће се наставити да се спроводи до још једне безбедносне процене, али ћемо такође наставити са спровођењем реда и закона", рекао је Свечља.

Поводом хапшења тројице припадника специјалне јединице тзв. Косовске полиције, Свечља је изјавио да је Косово у координацији са међународном заједницом по том питању.

"Не знамо где се налазе, где их држе, ухапшени су и налазе се у рукама српских институција. Наша реакција је јасна. Координирамо се са међународном заједницом да буде крајње јасно о овом злочиначком кораку Србије, као и да искористимо сав утицај да се службеници који су обављали своје дужности, у својој земљи, на својој територији, врате што пре на Косово, заједно са опремом, са свим стварима", додао је Свечља.

Српски органи реда саопштили су да су три припадника специјалне јединице Косовске полиције ухапшена на територији централне Србије, а како је синоћ потврдио председник Србије Александар Вучић, они су прешли административну линију и ушли чак 1,8 километара на територију општине Рашка.