Србија и Балкан

Баста више неће бити министар? Драган Марковић Палма: Не можемо више да га трпимо

Баста понаша као да игра за Звезду, а навија да победи Партизан, те да те његове изјаве више не могу да се толеришу, рекао је председник Јединствене Србије
Баста више неће бити министар? Драган Марковић Палма: Не можемо више да га трпимо© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Раде Баста следеће недеље мора да поднесе оставку на место министра привреде у Влади Србије или ће бити смењен, рекао је Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије чији је Баста члан.

Марковић је, говорећи о изјави Басте да би министри требало да буду на протестима, рекао да се Баста понаша као да игра за Звезду, а навија да победи Партизан, те да те његове изјаве више не могу да се толеришу.

"Ја сам се синоћ чуо са мојим коалиционим партнером, председником СПС-а Ивицом Дачићем и рекли смо да то више не можемо да слушамо и да трпимо, јер је Раде Баста на место министра привреде предложен са листе СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије. У Влади Србије треба да постоји демократија и различита мишљења, али не око националних и државних питања и ту је тачка. Он је моја ружна прошлост. Видећете шта ће се десити следеће недеље", поручио је Марковић.

Марковић је за телевизију Пинк казао да се оградио од Бастине изјаве да Србија треба да уведе санкције Русији, уз речи да то није став ни Јединствене Србије ни СПС.

image