Србија и Балкан

Гренел поново на КиМ, разговара са Србима са Севера

Гренел је позвао Куртија да повуче специјалну полицију из општинских зграда на северу, да новоизабрани градоначелници раде са алтернативних локација и да се одмах одрже нови избори уз пуно учешће Срба
Гренел поново на КиМ, разговара са Србима са СевераGetty © Sean Gallup/Getty Images

Бивши специјални изасланик Сједињених Америчких Држава за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел посетио је данас Северну Митровицу, где се састао са представницима српског народа са Косова и Метохије.

Састанак је почео око 16 часова.

Сусрету присуствује највише руководство Српске листе, међу којима су председник Горан Ракић и потпредседник Игор Симић, бивши градоначелник Општине Звечан Драгиша Миловић, као и директори здравствених и образовних институција са КиМ, преноси "Косово онлајн".

Гренел је током последње кризе на северу Косова у неколико наврата критиковао потезе власти тзв. Косова и премијера Аљбина Куртија због упорног одбијања да одговоре на захтеве САД и ЕУ за деескалацију ситуације.

Такође је позвао Куртија да повуче специјалну полицију из општинских зграда на северу, да новоизабрани градоначелници раде са алтернативних локација и да се одмах одрже нови избори уз пуно учешће Срба.

image