Србија и Балкан

Ново хапшење у Северноj Митровици: Куртијеви специјалци привели још једног Србина (ВИДЕО)

Специјалне јединице полиције тзв. Косова ухапсиле су око 10 часова Ненада Орловића на његовом радном месту у перионици аутомобила, у близини аутобуске станице
Ново хапшење у Северноj Митровици: Куртијеви специјалци привели још једног Србина (ВИДЕО)

Још један Србин ухапшен је данас у Северној Митровици. Специјалне јединице полиције тзв. Косова привеле су око 10 часова Ненада Орловића. 

Ненад Орловић је ухапшен на свом радном месту у перионици аутомобила, у близини аутобуске станице. Иначе, он је радник градске чистоће, а у перионици ради приватно.

За сада није познат разлог његовог хапшења.

После најновијег хапшења у Северној Митровици ситуација је мирна. Нема окупљања Срба а нису се огласиле ни сирене за узбуну. Неки очевици хапшења кажу да се све одиграло врло брзо.

Специјалци су истрчали из четири оклопна возила, ухапсили Орловића, брзо га убацили у једно од возило и још брже нестали у правцу аутобуске станице у Северној Митровици, према новом мосту који је веза између Северне Митровице и магистрале Приштина-Јариње, код Дудиног крша. 

У граду после хапшења владају страх и узнемиреност а људи са којима је разговарао наш извештач кажу да премијер тзв. Косова Аљбин Курти овим потезима као да намерно држи Србе у сталном страху, сталној неизвесности; буквално не да људима ни тренутак мира. 

Подсетимо, од доласка албанских градоначелника у општине на северу Косова и Метохије, ово је девети ухапшени Србин, а мештани Грачанице и Ранилуга јуче су протествовали због хапшења Драгише Миловановића.

Протести Срба испред општинских зграда у Лепосавићу, Звечану и Зубин Потоку ушли су у 26. дан, како би исказали своје незадовољство због присуства специјалаца полиције тзв. Косова, наметања нелегитимних албанских градоначелника и неоснованих хапшења сународника која су се догодила у протеклим недељама.

image