Србија и Балкан

Начелник Генералштаба Србије: Од Кфора тражимо хитне мере, ако добијемо наређење реаговаћемо

Желим да вас обавестим да је српски народ на Косову и Метохији изложен страшном погрому од стране приштинског режима Аљбина Куртија, поручио је Мојсиловић
Начелник Генералштаба Србије: Од Кфора тражимо хитне мере, ако добијемо наређење реаговаћемо© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Војска Србије, у складу са Уставом Републике Србије и Повељом УН, уколико добије наређење од врховног команданта, све своје задатке извршиће у потпуности, рекао је начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Мојсиловић је у свом обраћању јавности поводом ситуације на северу КиМ рекао да је обавестио команданта Кфора да Војска Србије са великом зебњом прати догађаје и захтева предузимање хитних мера у заштити српског народа и права на његов останак.

"Ово је наша молба целом Кфору и другим међународним безбедносним институцијама на КиМ. Војска Србије испуњава све своје обавезе које произилазе из Резолуције 1244, Војнотехничког споразума и свих привремених процедура за рад и режим рада дуж административне линије, али је данас јасно да међународна заједница не испуњава своје", рекао је Мојсиловић.

Како напомиње, Срби су свакодневна мета Аљбина Куртија. Њихов једини грех је што имају српска имена и не желе да напусте своја огњишта.

Подсетимо, само дан након што је високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ из Брисела поручио да су арбитрарна хапшења Срба на КиМ недопустива, што је претходно поручио и КФОР, Аљбин Курти се оглушио о такав став и наставио да хапси Србе.

image