Србија и Балкан

Харадинај: Приштина да послуша Блинкена и одмах повуче специјалце из општинских зграда на северу КиМ

Председавајући Алијансе за будућност Косова је навео да би требало размотрити предлог за расписивање нових локалних избора, као и да би градоначелници требало да поднесу оставке
Харадинај: Приштина да послуша Блинкена и одмах повуче специјалце из општинских зграда на северу КиМwww.globallookpress.com © Agron Beqiri/ZUMAPRESS.com

Председавајући Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај упозорио је да развој догађаја на северу "Косова" улази у опасну фазу и позвао Приштину да размотри савет државног секретара САД Ентонија Блинкена и осталих савезника за деескалацију и нормализацију односа.

"Тражим од Владе Косова да размотри савет америчког секретара Блинкена и свих наших савезника за повратак нормалности на северу. То значи да моментално уклоне специјалне јединице из општинских зграда на северу и да наставе са својим законским обавезама за одржавање реда и закона у овом делу земље, а да председници општина са последњих тамошњих избора одмах поднесу оставке", написао је Харадинај на Фејсбуку.

Он је додао и да би требало размотрити предлог за расписивање нових локалних избора, као и да се приштински премијер Курти "врати примени Бриселског и Охридског споразума у складу са Уставом".

"Развој догађаја улази у опасну фазу и време истиче", оцењује Харадинај.

image