Србија и Балкан

Дачић: Норвешка одлучила да затвори амбасаду у Приштини

Министар спољних послова упоредио је власти тзв. Косова са вирусом створеним у лабораторији
Дачић: Норвешка одлучила да затвори амбасаду у Приштини© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg..

Норвешка је одлучила да затвори амбасаду у Приштини, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић, додајући да је таква одлука погодила власти такозваног Косова.

Дачић је одлуку премијера привремених приштинских институција да две организације прогласи терористичким прокоментарисао истичући да је за Куртија једина константа "опште настојање" да целу Србију и српски народ прогласи геноцидним народом, тврдећи да смо ми ти који су извршили злочине и да морамо да платимо ратну одштету.

"Они су умислили да могу да раде шта хоће, а да их не занима мишљење оних који су их створили. Питање је да ли они то раде само или уз помоћ некога, а онда је питање кога. То је као када створите вирус у лабораторији, па он почне да хара светом", рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Министар је поручио и да је признањем тзв. Косова отворена Пандорина кутија из које се не зна шта ће изаћи.

"Нама је то помогло код објашњавања тог феномена земљама које су признале Косово. Ми нисмо имали дипломатију пре 2012. године, а када је Вучић донео одлуку, и ја као министар - почели смо да објашњавамо људима да ће неко у њиховим земљама то исто да уради", рекао је Дачић.

image