Србија и Балкан

Дачић захвалио Кенији на принципијелности да не призна независност тзв. Косова

Српски шеф дипломатије је истакао да су су билатерални односи између Србије и Кеније традиционално веома добри и пријатељски и да их карактерише узајамно разумевање и поверење
Дачић захвалио Кенији на принципијелности да не призна независност тзв. Косова© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић захвалио се на принципијелном ставу Кеније да не призна једнострано проглашену независност тзв. Косова, чиме је потврдила приврженост основним принципима међународног права.

Дачић се састао  са делегацијом Кеније, на челу са замеником министра иностраних послова Абрахамом Кориром Сингоеијем, која у Србији борави поводом политичких консултација два министарства, наводи се у саопштењу Министарства.

Српски шеф дипломатије је истакао да су су билатерални односи између Србије и Кеније традиционално веома добри и пријатељски и да их карактерише узајамно разумевање и поверење.

Саговорници су разменили мишљење о унапређењу билатералних односа и сарадње у бројним областима, између осталог кроз размену посета на високом нивоу, те је министар спољних послова Дачић изразио наду да ће у овој години, када обележавамо 60 година од успостављања дипломатских односа, бити реализована званична посета председника Кеније Рута Србији.

Заменик министра спољних послова Републике Кеније Сингоеји изразио је интерес за даље продубљивање како политичких, тако и економских веза, наричито кроз сарадњу привредног сектора, истичући да су многе објекте и аутопутеве у Кенији изградиле некадашње југословенске грађевинске компаније, те да ову традицију треба наставити.

Кенијски заменик министра спољних послова Сингоеји такође је изразио интерес за продубљивање сарадње у областима културе и спорта, као и образовања, с обзиром да постоји заинтересованост кенијских студената за образовни пројекат стипендија "Свет у Србији".

image