Србија и Балкан

Потоп у Тивту: Прокишњава аеродром, гром проузроковао пожар, вода отиче улицама (ВИДЕО)

Све екипе комуналаца су на терену, чисте одводе и настоје са санирају ситуацију

Огромна количина кише, јак ветар и удари грома, причинили су данас велике проблеме у Тивту.

Бујице су на више места поплавиле саобраћајнице јер одводни канали нису могли да приме сву количину кише која је пала у врло кратко време, пренеле су подгоричке "Вијести".

Све екипе комуналаца су на терену, чисте одводе и настоје са санирају ситуацију.

Бујице су поплавиле више приватних кућа и објеката па су на терену и екипе тиватских ватрогасаца.

Најгоре стање је у Кртолима, где је отежан саобраћај, а Комунално предузеће интервенише и у Градиошници, Мажини, Учурима...

Кров терминалне зграде на Аеродрому Тиват је почео да прокишњава, а удар грома у једну приватну кућу у Радовићима узроковао је избијање мањег пожара.

Невреме и удари громова проузроковали су и проблеме у напајању електричним енергијом, па је тренутно већи део Тивта без струје.

Милатовић: Ово је катастрофа!

Председник Црне Горе Јаков Милатовић коментарисао је информацију да је тиватски аеродром поплављен услед обилних падавина, рекавши да је у питању катастрофа.

"Ово је катастрофа. Другу реч немам. Неодлучност Владе - и ове и оних пре ове - да се коначно донесе одлука шта да се ради са "Аеродромима Црне Горе" доводи до оваквог стања, које је неприхватљиво за Црну Гору као туристичку земљу", написао је Милатовић на Фејсбуку.

Он је додао да сматра да би нова влада морала приоритетно да донесе одлуку о развоју и улагању у аеродроме, да ли кроз издвајања из буџета или кроз неко стратешко партнерство.

image