Србија и Балкан

Ванредна ситуација у 35 градова у Србији, киша не престаје

Припадници Министарства унутрашњих послова ће, у складу са најавама РХМЗ-а за обимније падавине, наставити и током дана да обилазе потенцијално критичне тачке
Ванредна ситуација у 35 градова у Србији, киша не престаје© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

Због обилних падавина, током данашњег дана проглашене су ванредне ситуације на територији Града Прокупља, општина Медвеђа, Куршумлија и за део територије Пожега, саопштио је данас МУП.

Припадници Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације од јутрос од седам до 14 часова, ангажовани су на црпљењу воде на територији Новог
Пазара, Лознице, Јагодине, Кладова и Трстеника.

У Кладову су ватрогасци-спасиоци ангажовани на црпљењу воде у дворишту предшколске установе "Невен" како би деца и особље установе могли безбедно из објекта.

У Лозници је обављено црпљење воде из подрума Дома здравља као и превентивни обилазак терена и разговор са мештанима у месту Клупци и у општини Крупањ, док је у Новом Пазару воде избацивана  из дворишта и подрумских просторија домаћинстава поред реке Трнавице.

У Косјерићу су припадници ВСЈ током дана обилазили и детектовали критичне тачке код корита реке Дубице, где је ангажована механизација ради чишћена грла реке и подигнут одбрамбени бедем на месту где се река излила и уклањање стабала из исте.

Припадници Министарства унутрашњих послова ће, у складу са најавама РХМЗ-а за обимније падавине, наставити и током дана да обилазе потенцијално критичне тачке, разговарају са мештанима на тим подручјима и вршити црпљење воде по позиву грађана.

Ванредна ситуација је на снази у 35 градова и општина и то за целу територију Градова Чачак, Лозница и Јагодина, Прокупље и општина Параћин, Сокобања, Деспотовац, Сјеница, Коцељева, Владимирци, Бабушница, Бољевац, Врњачка Бања, Ћуприја, Ћићевац, Ражањ Трстеник, Медвеђа и Куршумлија, и део територија Града Шапца и Ужица, и општина Пожега, Беочин, Ириг, Прибој, Жагубица, Ивањица, Алексинац, Лучани, Александровац, Косјерић, Варварин, Рековац, Мајданпек и Свилајнац.

image