Србија и Балкан

Брнабић у Бриселу: Са Мишелом о евроинтеграцијама, са Вархељијем о економији

Председница Владе Србије први састанак имала је са председником Европског савета Шарлом Мишелом са којим је, између осталог, разговарала о очувању стабилности на Западном Балкану
Брнабић у Бриселу: Са Мишелом о евроинтеграцијама, са Вархељијем о економији© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Председница Владе Србије Ана Брнабић започела је посету Бриселу састанком са председником Европског савета Шарлом Мишелом, са којим је разговарала о европским интеграцијама и очувању стабилности на Западном Балкану. 

"Данашњу посету Бриселу почињем састанком са председником Европског савета Шарлом Мишелом о значају европских интеграција, очувању мира и стабилности на Западном Балкану и превазилажењу свих изазова на европском путу Србије", навела је Брнабић на Твитеру.

Председница Владе Србије имала је састанке и са другим европским званичницима.

Она се састала и са комесаром ЕУ за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем, а како је навела, имали су конструктиван разговор о економским пројектима.

"Причали смо о пројектима који утичу на напредак и економски развој нашег региона, значају међусобне сарадње, као и о великом перспективном програму Дигитална Европа", написала је премијерка на Инстаграму.

Вархељи се о састанку огласио на Твитеру где је написао да је са премијерком Србије Аном Брнабић, која борави у посети Бриселу, разговарао о недавно објављеном новом плану за развој региона.

"Важно је да Србија и регион искористе замах да убрзају и продубе реформе", навео је Вархељи на Твитеру.

Он је нагласио да ЕУ подржава Србију на њеном путу ка ЕУ.

Како је најављено, Брнабић би током посете Бриселу требало да се састане са комесаром Европске уније за економију Паолом Ђентилонијем, председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и потпредседником Европске комисије Мареком Шефчовичем.

Европска комисија покренула је недавно нови финансијски пакет за подршку 14 водећих инвестиционих пројеката у области транспорта, енергетике, животне средине, људског капитала и подршке приватном сектору на Западном Балкану, у вредности од 2,1 милијарду евра.

Брнабић се састала и са Урсулом фон дер Лајен

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се данас у Бриселу и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен са којом је, како је навела, разговарала о актуелним темама, укључујући механизме за деескалацију насиља на КиМ.

Брнабић је на Твитеру навела да је са фон дер Лајен разговала и о плану развоја за Западни Балкан и значају продубљене интеграције Србије у Европску унију.

"Састанак са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и разговор о актуелним темама - сагледавање механизама за деескалацију насиља на КиМ, план развоја за Западни Балкан као и значај продубљене интеграције Републике Србије у Европску унију", навела је Брнабић.

            

       

image