Србија и Балкан

Вархељи: ЕУ нуди подршку примени споразума о ЗСО

За Вархељија и његове најближе сараднике, непосредно пред његов долазак, конобар је из Јужне Митровице, пешице преко главног моста донео три кафе
Вархељи: ЕУ нуди подршку примени споразума о ЗСО© Зоран Шапоњић

Европски комесар за проширење Оливер Вархељи стигао је око 15 сати у Северну Митровицу, где је у "Европској кући", канцеларији ЕУ која се налази на крају главног шеталишта, иза затворених врата разговарао са председником и потпредседником Српске листе Гораном Ракићем и Игором Симићем. 

Вархељи је претходно главни мост на Ибру, чије отварање траже албански одборници Скупштине општине Северна Митровица, по киши, и уз бројно обезбеђење, прошао пешице, јавља репортер РТ Балкан.

Комесар за проширење ЕУ током дана у Приштини је разговарао са највишим приштинским званичницима.

Иначе, за Вархељија и његове најближе сараднике, непосредно пред његов долазак, конобар је из Јужне Митровице, пешице преко главног моста донео три кафе.

После састанка који је трајао приближно сат, Вархељи ни представници Српске листе нису давали изјаве.

После састанака са свог Твитер налога поручио је да Европска унија нуди велику подршку економском развоју тзв. Косова. који је повезан са даљом имплементацијом реформи, као и подршку за имплементацију споразума из дијалога, укључујући и договор о Заједници општина са српском већином.

image