Србија и Балкан

Градоначелник Штрпца: Усвојена жалба поводом притварања Србина с КиМ Саше Спасића

"Ово је тренутно пут од неправде до правде и обратно. Ми тражимо само правду, чисту као такву! И наставићемо да се за правду боримо", поручио је Спасић
Градоначелник Штрпца: Усвојена жалба поводом притварања Србина с КиМ Саше Спасића© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Уставни суд у Приштини објавио је пресуду којом усваја жалбу поводом притварања Србина с Косова и Метохије Саше Спасића, саопштио је данас градоначелник Штрпца Далибор Јевтић.

"Данас је Уставни суд Косова објавио пресуду за још једног од ухапшених, нашег брата и суграђанина Сашу Спасића, усвојивши жалбу и где јасно стоји да су Саши прекршена основна људска и законом предвиђена права баш као и у случају Јадрана Костића. Питање које се данас поставља јесте зашто су наша браћа, колеге, рођаци, пријатељи још увек у притвору? Како то да неправда која им је нанесена сада остаје само констатација?", написао је Јевтић на свом налогу на Фејсбуку.

Додао је да Срби на КиМ желе да се њиховим суграђанима поштују основна људска права.

"Ми не желимо сатисфакције у виду потврде онога што дуже време говоримо, ми желимо да се нашим суграђанима поштују основна људска права, да буду са својим породицама код својих кућа. Ово је тренутно пут од неправде до правде и обратно. Ми тражимо само правду, чисту као такву! И наставићемо да се за правду боримо", поручио је Јевтић.

Саша Спасић је ухапшен у случају "Брезовица 2", 2. новембра прошле године.

image