Србија и Балкан

Ковачевић: Пријава против мене не иде у прилог тврдњи да је ЦГ слободна земља

Председник Општине Никшић додао је да ова одлука "потврђује сумње да је тужилаштво у спрези са антисрпским и промафијашким медијима"
Ковачевић: Пријава против мене не иде у прилог тврдњи да је ЦГ слободна земља© R.R./ATAImages

Председник Општине Никшић Марко Ковачевић изјавио је да пријава против њега не иде у прилог тврдњи да је Црна Гора слободна земља, пошто је оптужен за повреду угледа Црне Горе због непримереног понашања приликом интонирања химне Црне Горе на једном догађају у Никшићу.

Ковачевић је навео да ова одлука "потврђује сумње да је тужилаштво у спрези са антисрпским и промафијашким медијима", пренео је портал РТЦГ.

Додао је да је симптоматично да бивши председник Црне Горе Мило Ђукановић још није саслушан због навода да је узимао 300.000 евра седмично од шверца цигарета.

"Али због тога што се некоме није свидео мој положај тела или руку док сам стајао ја сам процесуиран. Против мене је покренут поступак и то показује у каквом је стању Црна Гора данас", оценио је Ковачевић.

Управа полиција Црне Горе саопштила је раније данас да се у Ковачевићевим радњама стичу елементи кривичног дела повреда угледа Црне Горе, па ће против њега бити поднета кривична пријава.

У саопштењу које су пренеле "Вијести" додаје се да је никшићка полиција упознала надлежног тужиоца у вези с видео-записом интонирања државне химне са свечаности обележавања 13 година рада ЈУ "Дневног центра за децу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом Никшић" на којој је присуствовао Ковачевић, и наводно држао испружен средњи прст.

Председник Општине Никшић саслушан је у полицији, а за "Вијести" је рекао да ни на који начин није показао непоштовање химне Црне Горе и да је намештао каиш на сату у тренутку када је снимљен.

Такође, оценио је и да је све ово покушај да се онемогући коалицији За будућност Црне Горе да се на основу изборних резултата нађе у новој влади.

image