Србија и Балкан

Адвокатица породица жртава: К.К. се није покајао, оружје није чувано на безбедан начин

Зора Добричанин Никодиновић истиче да би рад Анкетног одбора за истрагу злочина заправо био контрапродуктиван
Адвокатица породица жртава: К.К. се није покајао, оружје није чувано на безбедан начин© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Није тачно да је оружје коришћено у нападу  у ОШ "Владислав Рибникар" чувано на "апсолутно безбедан начин" како је то рекла адвокатица Ирина Боровић која брани Владимира Кецмановића, оца дечака који је убио девет вршњака и чувара, тврди пуномоћница породица оштећених у масакру у ОШ "Владислав Рибникар" Зора Добричанин Никодиновић.

Она је истакла да није тачно ни да је малолетни К.К. изјавио да отац није тај који му је први омогућио да пуца и користи оружје, исто као што нико од присутних из било које реченице дечака није могао да схвати да се он каје за учињено.

Добричанин Никодиновић је за Н1 такође додала да породице оштећених сматрају да би рад Анкетног одбора у овом тренутку био контрапродуктиван.

"Оштећени родитељи и деца из ОШ 'Владислав Рибникар', као и сви пуномоћници породица настрадале деце као и адвокати – пуномоћници породица деце која су повређена и трауматизована овим масакром, једногласни смо у ставу да би рад Анкетног одбора у овом тренутку био контрапродуктиван и могао би да угрози тужилачку истрагу и кривичне поступке у целини и контаминира доказе, јер би чињенице и докази од значаја за кривични поступак могле да изађу у јавност пре суђења", казала је.

Добричанин Никодиновић сматра да би могло доћи до ситуације да се докази анализирају и сведоци испитују прво пред Анкетним одбором, па тек онда на суду што је неприхватљиво.

"Уплив лаичке јавности у судски поступак могао би да буде веома штетан по поступак који у овом тренутку води тужилаштво и суд", истакла је она.

Више јавно тужилаштво у Београду, како додаје истрагу води професионално и експедитивно, те нема потребе, а може бити штетно лаичку јавност мешати у кривични поступак који је у току.

"Предмети ових убистава су у надлежности тужилаштва као дела судске власти па не видимо од Анкетног одбора бенефит ни за овај кривични поступак, нити за истину уопште", каже Добричанин Никодиновић.

image