Србија и Балкан

Вучевић: Хелез тражи замишљеног непријатеља на челу Србије

Српски министар одбране одговорио је сарајевском колеги који је раније претио Вучићу
Вучевић: Хелез тражи замишљеног непријатеља на челу Србије© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Колико је пристојан док псује мајку Милораду Додику, толико је министар одбране БиХ Зукан Хелез и храбар док преко сарајевских медија шаље претеће поруке председнику Александру Вучићу, истиче српски министар одбране Милош Вучевић.

Изгледа, додаје он, да је Босна и Херцеговина исувише мала за таквог јунака као што је Хелез, па свог замишљеног непријатеља он мора да тражи и на самом челу Републике Србије, која пак ничим не угрожава пријатељске и добросуседске односе са БиХ.

"Уз сву тираду бесмислица коју овога пута нисмо могли да игноришемо, Зукан Хелез није посветио ниједну реч доброј и садржајној сарадњи оружаних снага Србије и БиХ, пре свега у војно-образовној, али и у другим областима. Сигуран сам у то да ће таква добра сарадња бити настављена, па и унапређена у времену које је пред нама, упркос негативној реторици једног од три челника Министарства одбране БиХ", закључује министар.

Хелез је, иначе, у интервјуу за агенцију "Анадолија" председнику Србије Александру Вучићу запретио због изјаве да је Република Српска држава. Евоцирао је успомене о рату уз позив Вучићу и Додику "да се уразуме", и претњу - "да је лако запалити фитиљ".

"Поручујем му да ако он настави тако да ради, да ћу бити присиљен да комуницирам са Војводином, Санџаком, са Прешевском долином. Је ли то начин рада? Србија је у већим проблемима него Босна и Херцеговина. Позивам србијанског председника Вучића да ради у складу са Уставом и да се према Босни и Херцеговини понаша као према сувереној држави, што она и јесте, међународно признатој. Јер, лако је запалити фитиљ. То је најлакше", истакао је он.

image