Србија и Балкан

Мандић: Спремни смо да уђемо у нову владу

Можда je дошао моменат да се представници Срба пуноправно укључе и поведу Црну Гору напред, оценио је лидер НСД
Мандић: Спремни смо да уђемо у  нову владуGetty © Filip Filipovic/Getty Images

Председник Нове српске демократије и један од лидера коалиције "За будућност Црне Горе" Андрија Мандић изјавио је да ће се до четвртка, када је конститутивна седница парламента, знати у ком правцу ће се кретати Црна Гора и да би Владу требало формирати од оних који су победили 30. августа 2020. године.

Мандић сматра да је потребно вољу грађана преточити у нову владу и да су они спремни да уђу у њу.

"У четвртак имамо конститутивну седницу Скупштине и у року од месец дана председник Црне Горе треба да да мандат неком од људи који ће да састави владу. Мандатар ће имати рок од три месеца и то су временска ограничења која нас чекају. Ми смо почели разговоре и прихватили одређене принципе који су предложени. Воде се разговоре и са другим странама, са мањинама па није на одмет подсетити да су представници мањинских партија раније били део коалиције са ДПС-ом", истакао је Мандић за "Пинк".

Он је рекао да је можда дошао моменат да се представници Срба пуноправно укључе и поведу Црну Гору напред.

"На парламентарним изборима више од 50 одсто српског народа гласало је за коалицију `За будућност Црне Горе`, ми најбоље можемо да тумачимо  намере и жељу за опстанак српског народа на овим просторима. Неко са стране, ко управља процесима је како видимо више заинтересован за другу групу која је мање бројна од српске националне заједнице у Црној Гори. Можда је дошао тренутак да ми можемо пуноправно да се укључимо и поведемо Црну Гору напред", истакао је Мадић.

Лидер НСД је оценио и да је председник Црне Горе, Јаков Милатовић дао добру идеју, да је добро окупити већи број странака и добити владу која има широку подршку.

Морамо да имамо владу која неће бити нестабилна као Кривокапићева и Абазовићева. Ми би желели да влада има најширу подршку што значи да укључи све. Ми смо носили борбу против Мила Ђукановића, имали смо више понуда да уђемо у његову владу али смо то одбијали, јер смо то знали да је режим криминализован и треба да оде. После лутања, сада је потребно исправити неправилности, има довољно основа да пронађемо заједнички језик и имамо владу којом су сви задовољни, нагласио је Мандић.

image