Србија и Балкан

Куртијева саветница тврди да председника општине Прешево контролише Београд; Арифи: Клевета

Синани је изјавила да Арифи ванредном седницом Скупштине општине Прешево жели да "продужи политички живот"
Куртијева саветница тврди да председника општине Прешево контролише Београд; Арифи: Клевета© ATA Images/Antonio Ahel

Саветница премијера привремених приштинскиих институција Аљбина Куртија Ардита Синани оптужила је председника општине Прешево Шћиприма Арифија да га Београд уцењује и контролише, преноси "Коха".

Арифи је њене изјаве окарактерисао као клевету. 

Према речима Синани, у недељу ујутро, први пут у историји Скупштине општине Прешево, одржана је ванредна седница која нигде није преношена. Она је рекла да се такве седнице одржавају да би се "продужио политички живот" Арифаија и да је незадовољство владајућом партијом у Прешеву све веће.

"То је продужетак политичког живота, јер се последњих дана незадовољство руководством локалне власти, осим изван политичког табора већине, јавља и унутар ње, доводећи тако ситуацију да се одборник из редова Алтернативе за промене и Демократске уније Албанаца дистанцира од политике градоначелника и иступа из владајуће већине", навела је Синани на Фејсбуку, преноси "Косово онлајн".

Како је истакла, у неколико минута, колико је трајала ванредна седница, донет је велики број одлука без расправе, и да су посланици о одржавању седнице обавештени поруком.

Додаје да је "испитивање политичке ситуације", што је, како је навела, био разлог одржавања седнице, прошло без икаквог говора, и без објашњења на коју политичку ситуацију се мисли.

"Можда ће се у наредним данима разјаснити зашто би намера да се политички одржи у животу уцењени појединац дубоко уроњен у муљ београдског политичког подземља, требала да се држи прикривено, без медија, викендом, у 8 ујутру, и пропраћено под оправдањем 'ванредне седнице' и да се 'преиспита' можда и 'политичка ситуација'. Можда ће на видело изаћи и мрачни договори са Српском листом", додаје, између осталог, Синани.

Истиче да су Албанци у Прешеву схватили "због чега Арифи критикује институције Косова и Албаније, а не усуђује се да каже ни реч о шефу БИА коме је Америка увела санкције".

image