Србија и Балкан

Приштина забрањује рад највеће телевизије: Општине на КиМ представљали као део Србије

Разлог за одузимање дозволе за рад је у том што се у документима компаније "општине на Косову представљају као да су градови у Србији", преносе локални медији
Приштина забрањује рад највеће телевизије: Општине на КиМ представљали као део СрбијеGetty © Carsten Koall

Министарство индустрије, предузетништва и трговине тзв. Косова саопштило је данас да је одбило жалбу ТВ "Кљан Косова" на суспензију дозволе за рад, уз образложење да је одлука о укидању лиценце донета у складу са законом.

Разлог за одузимање дозволе за рад је у том што се у документима компаније "општине на Косову представљају као да су градови у Србији", преноси "Репортери".

"Министарство индустрије, предузетништва и трговине обавестило је јавност да је Комисија за разматрање жалби за регистрацију предузећа данас одлучила да одбије жалбу Трговинског предузећа 'Клан Косова'. Решењем Комисије овај предмет је затворен у оквиру Министарства, а подносилац жалбе има право да поднесе тужбу надлежном суду", саопштили су из Министарства.

У образложењу Агенције за регистрацију пословања Косова (АРПК) се као разлог за одузимање дозволе за рад наводи да се "у документима компаније, 'КГО Медиа Инвест ДООЕЛ', као власника Кљана Косова, општине на Косову представљају као да су у градови у Србији", чиме је, кажу, прекршен Устав.

Додаје се и да чињеница да је компанија предузела кораке да то исправи доказују кршење закона.

У одлуци Комисије се наводи да се у званичним документима власника телевизије "КГО Медиа Инвест ДООЕЛ" држављанство идентификује као "косовско", док се као матична држава компаније и даље води - Србија, чиме се, оцењују, "Косово поново представља као део Србије".

Комисија је поставила питање шта је прави разлог због којег ТВ "Кљан Косова" инсистира на представљању Косова као дела Србије.

Министарство је због тога поднело пријаву против фирме и њених власника.

image