Србија и Балкан

Коцкар у оделу директора: Црногорац се коцкао службеном картицом, дао оставку, сад га гони полиција

Он је крајем јуна направио 19 трансакција од по 1.000 евра, због чега је данас никшићка полиција поднела кривичну пријаву прoтив њега
Коцкар у оделу директора: Црногорац се коцкао службеном картицом, дао оставку, сад га гони полицијаGetty © Joe Raedle/Getty Images

Бивши председник Одбора директора "Жељезаре Никшић" Марко Перуновић дао је неопозиву оставку и изјавио да је случајно погрешио када је користио пословну картицу за приватна плаћања на једној платформи за коцкање.

Он је, наиме, крајем јуна направио 19 трансакција од по 1.000 евра, да би данас никшићка полиција поднела кривичну пријаву прoтив њега.

Како преносе подгоричке "Вијести", сумња се да је Перуновић службену бизнис картицу која је у власништву компаније ЕПЦГ - Жељезара Никшић, прво искористио приликом трансакције на банкомату једне пословне банке у Никшићу, тако што је подигао 200 евра, а потом наставио извршење кривичног дела у једном од објеката за организовање игара на срећу, којом приликом се кроз 17 извршених трансакција послужио са 18.800 евра.

Он се, како се сумња, 27. и 28. маја, неовлашћено послужио новцем у укупном износу од 19.000 евра, а који је у истом износу надокнадио 29. маја, истиче се у саопштењу УП.

Из Управе полиције саопштили су да је кривична пријава поднета против Перуновића због сумње да је извршио кривично дело неовлашћена позајмица за коју је запрећена казна до три године затвора.

"Ко се нeовлашћено послужи новцем, хартијом од вредности или другим стварима које су му поверене у служби или на раду у државном органу, привредном друштву, установи или другом субјекту или радњи или ове ствари другом неовлашћено да на послугу, казниће се затвором од три месеца до три године", наводи се у члану 421 Кривичног закона Црне Горе.

image