Свет

Десетине хиљада долара за проститутке Хантер Бајден отписао као пореске олакшице

Син америчког председника који је признао кривицу за утају пореза, довијао се на различите начине да плати своје сексуалне навике
Десетине хиљада долара за проститутке Хантер Бајден отписао као пореске олакшице© Anna Moneymaker/Getty Images

Сексуални живот Бајденовог наследника свет је заинтригирао још када се Хантер "смувао" са удовицом свог покојног брата, али вести о њему које су раније биле резервисане за трач рубрике таблоида, сада су заинтересовале и Конгрес.  

Како и не би, када је син америчког председника, према сведочењу узбуњивача из Пореске управе, своја дружења с проституткама и бахаћења у секс клубовима подводио под пословне трошкове и отписивао их као пореске олакшице.

Неименовани криминалистички истражитељ Пореске управе, пред Конгресом је детаљно описао како се Хантер потрудио да пријави мање приходе и избегне плаћање од 106.000 долара и успут почасти своје дружбенице.

"Као пореске олакшице одбијао је уплате жени са Западне обале коју је назвао својом асистенткињом, а која је у суштини била проститутка", наводи у свом сведочењу узбуњивач, који је истраживао пореске преваре које је починио син председника Бајдена.

Други узбуњивач, надзорни агент Пореске управе Гери Шепли, рекао је, а преноси "Њујорк пост", да је открио неколико случајева када је Хантер незаконито својим проституткама плаћао летове.

"Било је више примера наручених проститутки. Он би, дакле, плаћао за те проститутке, па би им резервисао лет, и чак је и на авионској карти стајало њихово име", рекао је Шепли у свом сведочењу, додајући да су ови трошкови ишли на рачун његове консултантске фирме.

Узбуњивачи су такође открили да је Хантер депозит за чланство у елитном секс клубу у Лос Анђелесу књижио наводећи га као чланство у голф клубу.

"Разговарали смо са особом која је била власник тог секс клуба и они су потврдили да је тако. Дакле, то је одбијено на пореској пријави", додао је узбуњивач. 

Шепли је рекао Конгресу и да је Хунтерова пореска пријава за 2018. показала да је уплата једној од његових девојака такође уписана као "чланство у голф клубу".

Дејмон Лонер, који је основао ексклузивни секс клуб у Лос Анђелесу, потврдио је за "Њујорк пост" да је Хантер заиста био члан његовог клуба у једном тренутку, али је избачен јер је "хватао жене за задњицу" и понашао се "као размажено дете".

image