Србија и Балкан

Породице деце убијене у "Рибникару" поднеле тужбу против родитеља К. К.

Тужба је поднета због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха
Породице деце убијене у "Рибникару" поднеле тужбу против родитеља К. К.© Milos Tesic/ATAImages

Родитељи и други чланови породица жртава масакра у ОШ "Владислав Рибникар" поднели су тужбу у односу на породицу дечака К. К. (14), који је 3. маја починио овај злочин и убио своје вршњаке и чувара школе, преноси "Курир".

"Поднета је тужба у парничном поступку у циљу оправдавања привремених мера које су већ одређене. Дакле, једну тужбу је поднело укупно 27 тужилаца. Тужени су и малолетник и мајка и отац. Према оцу су привремене мере забране располагања и отуђења имовине већ биле претходно одређене у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку", прецизирао је извор београдског листа.

Тужба је поднета због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне боли услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Такође, овом тужбом је затражена и новчана рента, дакле будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови – на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне боли услед смрти блиског лица.

Виши суд у Београду претходно је блокирао имовину у власништву мајке дечака К. К, дакле она се не може продавати ни изнајмљивати.

Парнични поступак водио се само против мајке, док се против оца води кривични поступак у складу с којим су према њему и његовој имовини доношене привремене мере.

image