Србија и Балкан

Вучуровић: Коалиција За будућност Црне Горе ће бити снажан фактор у будућој влади

Посланик ЗБЦГ је рекао да да је ситуација јасна, да нема разлога за одуговлачење, већ да је потребно да се договори конкретизују и дође до решења
Вучуровић: Коалиција За будућност Црне Горе ће бити снажан фактор у будућој влади© Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Посланик коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) Јован Вучуровић изјавио је да очекује да ова коалиција буде снажан фактор у будућој Влади како би допринела стварању услова за бољи живот грађана Црне Горе

Вучуровић је у изјави за портал РТЦГ рекао да је сада важно да се процес формирања владе уведе у нову, односно завршну фазу.

"Да се коначно крене у одлучнију борбу против криминала и корупције, да се наставе интеграције ка ЕУ и да се искорени дискриминација", поручио је Вучуровић, након што је председник Црне Горе Јаков Милатовић саопштио да за мандатара за избор нове владе предлаже лидера ПЕС Милојка Спајића.

Посланик ЗБЦГ је рекао да да је ситуација јасна, да нема разлога за одуговлачење, већ да је потребно да се договори конкретизују и дође до решења.

Он је подсетио да су грађани 11. јуна на изборима рекли своје.

"Ти резултати треба да буду главни оријентир и најважнија помоћ мандатару Спајићу у послу који га чека", закључио је Вучуровић.

Мандатар Спајић има рок од 90 дана да предложи састав нове владе а за то време потребно је да се одржи наставак конститутивне седнице Скупштине Црне Горе на којој ће бити изабрани председник, потпредседници и Административни одбор.

ЗБЦГ чине Демократска народна партија, Нова српска демократија и Радничка партија.

image