Србија и Балкан

Петнаести протест "Србија против насиља" у Београду

Тема данашњег скупа је смрт 13-годишњег дечака из Бачке Паланке и његовог деде који су страдали од последица струјног удара у дворишту породичне куће
Петнаести протест "Србија против насиља" у Београду© Танјуг/Сава Радовановић

Протест у организацији дела опозиције под називом "Србија против насиља" почео је вечерас око 19.30 часова испред Дома Народне скупштине, где је био блокиран саобраћај.

Протест у Београду се организује по 15. пут. Организатори су најавили шетњу од Народне скупштине до Владе Србије.

Тема данашњег скупа је смрт 13-годишњег дечака из Бачке Паланке и његовог деде који су страдали од последица струјног удара у дворишту породичне куће. У Бачкој Паланци одржано је неколико протеста којим се тражила смена председника општине и чланова локалног Штаба за ванредне ситуације.

Од раније познати захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције "Пинку" и "Хепију" због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

image