Србија и Балкан

Наставак дијалога и нових притисака: Лајчак и Ескобар у Бриселу у дијалогу о Западном Балкану

Јучерашњи дан смо провели у дубокој дискусији о дијалогу, тренутном стању и напретку, као и другим регионалним питањима Западног Балкана, поручио је Мирослав Лајчак
Наставак дијалога и нових притисака: Лајчак и Ескобар у Бриселу у дијалогу о Западном Балкану© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак пожелео је данас добродошлицу у Брисел специјалном представнику САД за Западни Балкан Габријелу Ескобару, и поручио да су разговарали о тренутном стању дијалога.

"Драго ми је да пожелим добродошлицу свом колеги и добром пријатељу Габријелу Ескобару у Брисел. Заједно са нашим тимовима, јучерашњи дан смо провели у дубокој дискусији о дијалогу, тренутном стању и напретку, као и другим регионалним питањима Западног Балкана. Захвалнан сам на изузетној сарадњи", написао је Лајчак на свом налогу на мрежи Икс.

Српски председник Александар Вучић изјавио је раније ове седмице да очекује да ће се ускоро поново у Београду састати са Лајчаком, како би разговарали о дијалогу Београда и Приштине.

Уз нову рунду преговора, Србији сасвим извесно следи и нова тура притисака на Србију, на шта је више пута указивао у последње време и председник Србије Александар Вучић.

image