Србија и Балкан

Вучић: Курти намерно одуговлачи да се сретне са мном у Бриселу

Понудили су ми један датум да идем у Брисел, ја сам пристао, али Аљбин Курти има паметнија посла - спровођење својих претњи у дело, каже председник Србије
Вучић: Курти намерно одуговлачи да се сретне са мном у Бриселу© Танјуг/Страхиња Аћимовић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да времена нису лака због ситуације у свету, а да се многи на Западу праве да је све у реду.

"Имате светски рат, а ми смо једина европска земља која није увела санкције Русији. Нико ништа не може да извезе, нико ништа не може да увезе на нормалан начин. Све је скупље, сви енергенти су скупљи. Погледајте колико предузећа на Западу пропада због цена енергената, а сви се праве као да је све у реду", рекао је Вучић.

Он додаје да постоје многи и у Србији који би желели да земља буде притиснута и да не може да води своју политику. Председник Србије истиче да се цео свет бави оним што се збива у Украјини, а "постоји захтев да морате да се сврставате сваког дана".

"Нама је битно да наставимо да будемо самостални, да знамо шта је то што чинимо на ЕУ путу. Понудили су ми један датум да идем у Брисел, ја сам пристао, али Аљбин Курти има паметнија посла - спровођење својих претњи у дело", каже Вучић.

Он је подсетио на то колико је Срба ухапшено, рањено, колико је лекова у болницама за Србе остало и истиче да је проблем у томе што су нам "везане руке" из много разлога.

"Морате да водите рачуна и да вам деца у Великим Радинцима буду задовољна, а деца на Косову и Метохији безбедна", истиче председник Србије.

Он истиче да неће бити лако у данима који су пред нама јер у Приштини има неодговорних људи који желе да праве проблеме и протерају српски народ са вековних огњишта, а да је наше да чувамо мир.

"Они морају да знају - време протеривања и прогона српског народа без одговора српске државе је давно прошло време. Српска држава ће штитити и чувати свој народ и своју земљу", наводи председник Србије.

Вучић каже да је видео у сарајевским медијима да он "помаже Русији и пружа потпору Украјини".

"То само геније може. Ово је шала на сопствени рачун. То показује нешто друго. Хрватски текст је радио један из Црне Горе и опет лажу око 'пушке у Сарајеву'. Настављају да лажу безброј пута. Морају да пишу бесмислене текстове и онда морају да их преузимају неки овде", додаје Вучић.

image