Србија и Балкан

Вучић: Замолио сам МУП и БИА да пусте Маровић да уђе у Србију, кад већ пуштамо Виолу фон Крамон

"Ми пуштамо и Виолу фон Крамон да улази. Сваки дан води специјални рат против Србије на сваки могући начин. Кад може Виола може и ова министарка црногорска да дође у нашу земљу", рекао је председник Србије коментаришући забрану уласка у Србију бившој вицепремијерки Црне Горе
Вучић: Замолио сам МУП и БИА да пусте Маровић да уђе у Србију, кад већ пуштамо Виолу фон Крамон© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић рекао је, коментаришући забрану уласка у Србију бившој вицепремијерки Црне Горе, Јовани Маровић, да је замолио МУП и БИА да "пусте бивше министре када долазе да обављају противправне радње, на пример да заузимају аутопутеве". 

"Ја се обично не мешам у одлуке надлежних државних органа када они раде то на стручан начин. Али ја сам јутрос замолио и Министарство унутрашњих послова и БИА да сваки пут бившим министрима из Владе Црне Горе, посебно када долазе да раде противправне радње, рецимо да заузимају ауто-путеве, што не раде у Црној Гори, да их сваки пут пустимо", рекао је Вучић током обиласка новог стадиона "Дубочица" у Лесковцу.

Додао је да ће Маровић бити "драги гост Србије" и да је сигуран да ће га послушати људи из МУП-а и БИА.

"Ми пуштамо и Виолу фон Крамон да улази. Сваки дан води специјални рат против Србије на сваки могући начин. Пуштамо Виолу, а ја мислим да треба да је пуштамо - јер не може да победи Србију, ма колико труда улагала. Кад може Виола може и ова министарка црногорска да дође у нашу земљу", рекао је Вучић.

Вучић је иронично рекао да се "посебно извињава" Министарству спољних послова Црне Горе и подсетио да су књижевнику Матији Бећковићу забрањивали да уђе у Црну Гору.

"Онима који су Матији Бећковићу, који није заузимао никакве путеве, четири године бранили да уђе. Онима који су нашем амбасадору бранили да посети оца и мајку који живе у Никшићу. Нека ми не причају они са Запада који не дају визе нашим грађанима. И нико не сме да их пита зашто нам не дају визе. Нек се тако и настави. То говори о нама и колике демократске капацитете Србија има", закључио је Вучић.

Председник Србије обишао је новоизграђени стадион "Дубочица" у Лесковцу и истакао да су грађани Лесковца и народ на југу Србије заслужили такав стадион јер ватрено навијају за Србију.

"Играћемо 19. новембра посебну утакмицу репрезентације против Бугарске и после 24. године идемо на европско првенство", изјавио је Вучић током обиласка стадиона у друштву председника Републике Српске Милорада Додика, градоначелника Лесковца Горана Цветановића, председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драгана Џајића, као и потпредседника ФСС Бранислава Недимовића и генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића.

То је један је од три новоизграђена стадиона у Србији, поред стадиона у Лозници и Зајечару, а изграђен је по високим стандардима који овај објекат сврстава у категорију "четири" по критеријумима УЕФА.

Додик: Сваки успех Србије је и успех Републике Српске

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је на свечаности у Лесковцу после обиласка новог стадиона "Дубочица" да је сваки успех Србије успех и РС као и да ће и Бањалука радити на томе да добије један овакав стадион.

"Да уживамо у овој ноћи, сваки успех је и наш у Републици Српској. Бањалука нема овакав стадион као што има Лесковац. И ми ћемо радити на томе да имамо исти овакав стадион", рекао је Додик.

Он је додао да је председник Александар Вучић онај који гради и мења Србију на боље и да после сваког политичара остаје оно што је урадио за своју земљу.

Додик је рекао да ће бити у Лесковцу и 19. новембра када Србија буде играла против Бугарске за квалификације за европско првенство и да ће навијати за Србију.

Он се присетио и да је навијао за Србију када је пре 10 година играла против БиХ и да је то победа коју ће заувек памтити, као и да је важно да и сада оде на првенство у фудбалу.

Додик је истакао да Србија улаже у Републику Српску и да је вредност инвестиција виша од 60 милиона евра и додао да се ради пут који је од великог значаја од Раче до Бијељине.

image