Србија и Балкан

Опет хаос у Скупштини: Пиштаљке, вувузеле и "Стоп ширењу мржње" уз конопац за вешала

Цветковић ће заменити смењеног Радета Басту
Опет хаос у Скупштини: Пиштаљке, вувузеле и "Стоп ширењу мржње" уз конопац за вешала© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ванредна седница Скупштине Србије настављена је данас гласањем за избор новог члана владе, министра привреде Слободана Цветковића, а део опозиције и данас одбија да учествује у раду и уз звуке пиштаљки и вувузела омета рад.

Део посланика опозиције који омета рад Скупштине, чине тек осмину парламента јер их је 38, а од којих добар део није ни у сали, донели су у салу конопац за вешала и транспарент "Стоп ширењу мржње".

О Цветковићевом избору гласало се јавном прозивком и он је положио заклетву. Њега је за министра предложила председница Владе Ана Брнабић.

Рад Скупштине и данас је настављен, иако је део проевропске опозиције одлучио да омета њено функционисање дувањем у пиштаљке и трубе.

Цветковић ће заменити смењеног Радета Басту.

Народни посланик Александар Јовановић Ћута попео се на скупштинску клупу, одакле производи заглушујуће звуке трубом, а председник скупштине Владимир Орлић скренуо му је пажњу да то не чини и да не руши углед Народне скупштине Републике Србије.

Посланици у Скупштини Србије наставили су заседање расправом о амандманима на предлог Закона о акцизама.

Расправа се одвија уз буку коју праве посланици дела опозиције, који не седе на својим местима већ стоје, сматрајући да тако, како су јуче најавили, блокирају рад парламента.

У наставку, посланици би требало да расправљају о осталим тачкама дневног реда.

image