Србија и Балкан

Организатори протеста предају захтев за расписивање парламентарних и београдских избора

Ако не добијемо слободне изборе, они ће добити кампању на улицама до краја године, истакао је председник Демократске странке Зоран Лутовац
Организатори протеста предају захтев за расписивање парламентарних и београдских избора© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Представници организатора протеста "Србија против насиља" предају у Председништву Србије захтев за расписивање парламентарних и београдских избора.

"Захтевамо расписивање ових избора зато што се налазимо у дубокој друштвено-економској кризи, и зато што нема снаге нити воље да се из те кризе изађе од стране ове власти. Имали смо ерупцију насиља, а врхунац почетком маја ове године, након чега су грађани изашли на протесте. Они су изашли да би исказали незадовољство због општег насиља у друштву. То насиље је институционално, правно, вербално, и оно не јењава", рекао је председник Демократске странке Зоран Лутовац, преноси Н1.

Оцењује да је насиље у Србији свакодневно, као и да су последњи примери тога напад на активисту предрага Воштинића у Ваљеву и убацивање флајера против Здравка Поноша, председника партије Србија Центар.

"Очекујемо одговор врло брзо. Не одуговлачење. Захтевамо изборе који ће бити раздвојени и од оних који долазе редовно, а то су покрајински и локални. Захтевамо их до краја ове године… Ако не добијемо слободне изборе, они ће добити кампању на улицама до краја године", истакао је Лутовац.

image