Србија и Балкан

Стевандић о оптужници против Додика: Атак на мир и Дејтонски споразум, одговорићемо

Суд БиХ потврдио је данас оптужницу против председника Републике Српске и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске
Стевандић о оптужници против Додика: Атак на мир и Дејтонски споразум, одговорићемо© TANJUG/ FOTO SRNA/ NENAD STUPAR/ bg

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је за РТРС да потврђивање оптужнице против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића представља атак на мир и Дејтонски споразум, али да ће Српска имати адекватан, правно дефинисан одговор.

Стевандић каже да је потврђује да је реч о монтираном процесу јер је, како каже, оптужница намерно потврђена данас пред покушај Кристијана Шмита да уђе у неку од институција у Републици Српској, што ће се показати као неуспешно.

"То је заједнички десант, напад на институције Републике Српске. Република Српска се не боји оптужнице, они треба да се боје наших одговора. Ово је атак на мир, Дејтонски споразум, покушај да се нелегалним одлукама нелегалног високог представника произведу законске посљедице", рекао је Стевандић.

Суд БиХ потврдио је данас оптужницу против председника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

image