Србија и Балкан

Министар полиције ЦГ: Идентификовани копачи тунела, држављани Србије, помагачи из Вишег суда

Случај "тунел" је решен, али су починиоци напустили Црну Гору, саопштено је из Подгорице
Министар полиције ЦГ: Идентификовани копачи тунела, држављани Србије, помагачи из Вишег суда© Влада Црне Горе

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић рекао је да је решен случај копања тунела од стана до Вишег суда у Подгорици.

Аџић је новинарима рекао да су идентификована лица која су се бавила копањем тунела, и да већина тих лица долази из Србије. "Имали су помагаче из Црне Горе", рекао је Аџић.

"Осим шест лица против којих су поднете кривичне пријаве, имамо још пет лица која су укључена у овај случај", додао је.

Аџић је објавио и имена осумњичених. То су: В.М. (1991), М.М. (1970), Д.Ј. (1993) и В.Е. (1991).

Додао је да ова лица имају криминалну прошлост, и да су напустила Црну Гору 11. септембра, истог дана када је тунел до депоа откривен и то у мањим групама.. "Имамо информације када су напустили Црну Гору, и границу су прешли преко легалних државних прелаза", навео је Аџић.

Према његовим речима, стварају се све законске претпоставке да се "већ сутра распишу међународне потернице за овим лицима". Аџић наводи и да су фотографије ових особа послате полицијама земаља региона, преноси РТЦГ.

"Постоји одређена повезаност ове криминалне организације са једним лицем из Вишег суда и са лицима у УИКС-у, а повезани су са једном од најмоћнијих криминалних група у нашој држави", рекао је Аџић. Навео је и да имају трагове које воде на адресу налогодавца овог кривичног дела. 

 "Особа из Вишег суда повезана је са члановима криминалне организације против којих је поднета пријава", истакао је Аџић.

"Будући да имамо везу људи из Вишег суда, ОКГ и људи који су УИКС-у, на трагу смо им. Не можемо рећи који је прави мотив, али смо свакако корак ближе тим сазнањима", рекао је Аџић.

Руководилац ОДТ-а Душко Милановић рекао је да пријавом тренутно није обухваћен нико из Вишег суда.

"Што се тиче криминалних група ми у то немамо још довољно уверења и доказа. То су оперативни подаци полиције који треба да се истраже", рекао је Милановић.

Он је додао да је особа која се сумњичи за повезаност са неким из Вишег суда држављанка Црне Горе.

Тужилац Марко Мугоша објаснио је да након пријаве није заустављен рад суда, већ да се истрага захуктава.

image