Србија и Балкан

Вучевић: Аљбин Курти искључиви кривац за дешавања на КиМ

Србија од Кфора очекује далеко активнију улогу, а не да се дозвољава лов на Србе до истребљења последњег од њих, каже Милош Вучевић
Вучевић: Аљбин Курти искључиви кривац за дешавања на КиМ© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

Министар одбране Србије у Влади Републике Србије Милош Вучевић изјавио је дамас да је став државе Србије да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти искључиви кривац за све оно што се дешава на Косову и Метохији.

Вучевић је, током отварања међународног сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2023", навео да су у питању велики изазови за Србију.

"Нама није лако да све ово организујемо у околностима које нас прате, да не будемо наивни да се правимо да се не дешава или да се није дешавало све оно што се дешавало јуче. Али, оно што се дешава данима, недељама и месецима на Косову и Метохији, то су озбиљни и велики изазови за нашу државу", наводи Вучевић.

Како додаје, српски живаљ на КиМ налази се у готово немогућој ситуацији.

"Кратко ћу резимирати са оним што јесте став државе Србије - да је политика Аљбина Куртија, он лично, искључиви кривац за све оно што се дешава на КиМ", јасан је Вучевић.

Према његовим речима, Србија од Кфора очекује далеко активнију улогу, а не да се, како каже, дозвољава лов на Србе до истребљења последњег од њих.

image