Србија и Балкан

Завршен протест "Србија против насиља"

Испред парламента учесницима протеста су се обратили народни посланици Радомир Лазовић и Небојша Зеленовић
Завршен протест "Србија против насиља"© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Протест "Србија против насиља" завршен је вечерас испред Председништва, а саобраћај који је био блокиран у улици Краља Милана, али и у Таковској, Светогорској, Македонској и Дечанској је поново успостављен, као и код Дома Народне скупштине.

Испред парламента учесницима протеста су се обратили народни посланици Радомир Лазовић и Небојша Зеленовић.

"Боримо се на улици. Једном ногом на улици, другом у институцијама. Сачуваћемо ово друштво", поручио је Лазовић и додао да учесници протеста месецима траже испуњење захтева.

Зеленовић је поручио да је време за сабирање свих снага и свих људи који желе "да победимо и успоставимо друштво у ком ће се живети цивилизовано".

Протест је настављен "медијском трасом" до зграде РТС-а где је Лазовић спрејом пинк боје префарбао таблу на којој пише - јавни сервис.

"Много пута смо се окупљали испред јавног сервиса јер је ово једна од најважнијих институција демократског система који желимо. Не желимо да будете Пинк, а видимо да сте постали Пинк, желимо да будете слободан јавни сервис", рекао је Лазовић.

Поред Лазовића и Зеленовића, на протест су дошли председник Демократске странке Зоран Лутовац, посланица ДС-а Драгана Ракић, посланик Морамо-Заједно Ђорђе Микетић, посланици Зелено левог клуба Ђорђе Павићевић, Јелена Јеринић, као и њихов страначки колега Добрица Веселиновић, председник Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, бивши председник Нове странке Арис Мовсесијан.

image