Србија и Балкан

Османијевој се опет привиђа Путин: Вучић хоће да припоји "Косово" по моделу Крима

На питање види ли умешаност руског председника Владимира Путина у догађај у Бањској, председница привремених приштинских институција каже да је уверена да су "његови прсти у томе"
Османијевој се опет привиђа Путин: Вучић хоће да припоји "Косово" по моделу Кримаwww.globallookpress.com © Sebastian Gabsch/Keystone Press Agency

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи тврди у интервјуу за италијанску "Републику" да председник Србије Александар Вучић "размишља о припајању Косова Србији" и то "руским оружјем, по моделу Крима".

Османијева је додала да су у немире у Бањској "умешани прсти" руског председника Владимира Путина.

Поручила је да Србија треба да зна "да ће се суочити са народом који је спреман да брани слободу по сваку цену", као и да је НАТО уз Косово.

"Постоје непобитни докази. Србија је извршила акт агресије 24. септембра и спрема се да изврши још један акт позиционирањем оружаних снага и војне артиљерије на граници са Косовом. То је нешто другачије од онога што смо видели у последњих 25 година", навела је Османи за британски "Канал 4", преноси "Коха".

Она је поновила да постоје докази који, према њеним речима, повезују Србију са "терористичким актом" у Бањској.

Османи је на друштвеној мрежи Икс објавила део тог интервјуа у којем је навела и да "Србија мора да преузме одговорност и добије јасну поруку да агресија има последице", оптужујући Београд, као и министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља, да покушава да изведе анексију дела сопствене државе.

Навела је и да се међународна заједница до сада није односила према председнику Александру Вучићу на прави начин.

На питање види ли умешаност руског председника Владимира Путина у догађај у Бањској, одговорила да је уверена да су "његови прсти у томе", наводећи да о томе сведоче и изјаве које стижу из Москве.

image