Србија и Балкан

Радован Ковачевић: Питање имовине решено када је потписан Дејтонски споразум

Потпуно је јасно да се ово не ради са намером да се проблем реши, него да се привуче пажња и да се проблеми у БиХ продубе, каже делегат у Дому народа Парламентарне скупштине
Радован Ковачевић: Питање имовине решено када је потписан Дејтонски споразумwww.globallookpress.com © Nedim Grabovica

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је питање имовине решено оног тренутка када је потписан Дејтонски мировни споразум, а они који су га потписали, пристали су на то да је она надлежност и питање ентитета, а не БиХ.

Ковачевић је, коментаришући то што су чланови Председништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић упутили у процедуру предлог закона о имовини, рекао да Председништво БиХ нема надлежност да за ту врсту закона, преноси Срна.

Према његовим речима, потпуно је јасно да се ово не ради са намером да се проблем реши, него да се привуче пажња и да се проблеми у БиХ продубе.

"Овде се ради о људима који су навикли да буду политички екстреми и који на овакав начин политички делују. Ми смо још спремни да седнемо са представницима Федерације БиХ и да договоримо да одређену имовину уступимо заједничким органима, односно, органима БиХ, на коришћење. Ту још, када смо ми у питању, не постоји проблем, али улазити у оно што је решио Дејтонски споразум је јако опасно и сигурно не иде у добром правцу", рекао је Ковачевић.

Бећировић и Комшић упутили су у процедуру предлог закона о имовини у којем се наводи да је "БиХ носилац права власништва над целокупном државном имовином", док је други нивои власти могу користити.

image