Србија и Балкан

Додик: За Србе нема слободе без државе, питање имовине решено и неће бити на дневном реду

Два члана Председништва упутила су у процедуру нови закон о имовини, према коме је носилац права власништва искључиво БиХ
Додик: За Србе нема слободе без државе, питање имовине решено и неће бити на дневном реду© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да за Србе нема слободе без државе, те да то подразумева и управљање имовином и ресурсима.

"Чланови Председништва Денис Бећировић и Жељко Комшић прекршили су све што су могли да прекрше. За нас је питање имовине решено и неће бити на дневном реду", рекао је Додик, преноси РТРС.

Истакао је да покушај Бећировића и Комшића представља ујдурму и популизам, а то им како наводи, неће проћи.

Два члана Председништва упутила су у процедуру нови закон о имовини, према коме је носилац права власништва искључиво БиХ. 

Бећировић је иначе образложио да ће, према предложеном закону о имовини, БиХ бити носилац права власништва, а да ентитети и други нивои власти у БиХ могу користити и управљати имовином која им је потребна за вршење појединачних надлежности у мери у којој су овлашћени овим или неким другим законом који донесе Парламентарна скупштина БиХ.

image