Србија и Балкан

Сусрет новог амбасадора Кине и Вучевића: Став Кине по питању Косова и Метохије увек био искрен

Ли Минг је захвалио Вучевићу на гостопримству и прилици да се упознају на почетку своје дужности амбасадора у пријатељској Србији
Сусрет новог амбасадора Кине и Вучевића: Став Кине по питању Косова и Метохије увек био искрен© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIĆ/bs

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са новоименованим амбасадором Народне Републике Кине у Србији Ли Мингом и изразио изузетну захвалност на безрезервној подршци коју Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Вучевић је истакао, да је став Кине по питању Косова и Метохије увек био искрен, принципијелан и безуслован, што је доказ искреног пријатељства две земље, саопштило је Министарство одбране.

Министар је истакао да је дугорочно стратешко опредељење Србије да води самосталну и независну спољну политику.

Влада Србије, додао је Вучевић, упркос свим изазовима, наставиће да води одговорну политику мира и сарадње и остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Ли Минг је захвалио Вучевићу на гостопримству и прилици да се упознају на почетку своје дужности амбасадора у пријатељској Србији.

Ли је навео да је Министарство одбране Србије једно од првих министарстава које је изабрао за посету, што је снажан доказ нивоа и значаја сарадње две земље у области одбране.

Амбасадор Кине је нагласио да су резултати које су претходна два амбасадора остварила на пољу билатералне сарадње изванредни, те да ће се потрудити да сарадњу унапреди и да јој током свог мандата да нову енергију.

image