Србија и Балкан

Ђурић: Курти није партнер за нормализацију, жели да протера Србе

Амбасадор Србије у САД поручио да премијер привремених приштинских институција месецима показује целом свету да не планира никада да испуни обавезу формирања Заједнице српских општина
Ђурић: Курти није партнер за нормализацију, жели да протера Србе© FOTO TANJUG /SAVA RADOVANOVIĆ

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић поручио је да оптужбе Приштине на рачун чланова породице председника Србије Александра Вучића показују да хибридни сукоб Аљбина Куртија са Србијом нема предаха, упркос сталним позивима из САД и ЕУ.

"У још једној серији померања режима Аљбина Куртија на ескалационој лествици – највиши функционери режима су гађали Данила Вучића, сина председника Србије Александра Вучића, износећи оштре лажне оптужбе у циљу даљег оцрњивања Србије и делегитимизације њене власти", навео је Ђурић на друштвеној мрежи "Икс" (Твитер).

Указао је да се, истовремено, на терену свакодневно наставља владавина терора.

"Куртијеве снаге су улетеле у кола Хитне помоћи и спречиле испоруку виталних намирница у медицинску установу. Они су јуче извели тренажне летове беспилотних летелица убица изнад Ђаковице, чиме су 20. месец заредом наставили невиђено гомилање специјалних снага на северу Косова мимо члана 9. Бриселског споразума", подсећа Ђурић.

Зато сматра да Курти из дана у дан, месец за месецом, демонстрира целом свету да није партнер за нормализацију, да не планира никада да испуни обавезу формирања Заједнице српских општина и да жели да сви Срби оду са Косова и Метохије.

image