Србија и Балкан

Милановић брани Додика: Американци и Енглезићи покушавају да га униште, прсте даље од њега

Ти људи искључиво праве штету Босни и Херцеговини, поручио је председник Хрватске, коментаришући то што Додик мора да се појави пред Судом БиХ, због оптужби за неспровођење одлука високог представника у БиХ
Милановић брани Додика: Американци и Енглезићи покушавају да га униште, прсте даље од њега© FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

Председник Републике Хрватске Зоран Милановић осврнуо се на то што ће се председник Републике Српске Милорад Додик појавити пред Судом БиХ, рекавши да је то покушај "Американаца и Енглезића да га униште и доведу праве четнике на власт", наводи портал клих.ба.

Додик у понедељак, 16. октобра, долази у Суд БиХ како би се изјаснио о кривици по оптужници која је против њега подигнута због неспровођења одлука високог представника у БиХ Кристијана Шмита.

"То је покушај Американаца и Енглезића да га униште и онда, ваљда, да доведу праве четнике на власт. Ти људи искључиво праве штету Босни и Херцеговини. Додик је представник српског народа, изабран је легално, поштено, његова странка постигла је уверљиву победу, он је победио за 30.000 гласова. Прсте даље од њега", рекао је Милановић.

Подсетимо, Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против Додика и директора Службеног гласника РС-а Милоша Лукића због одбијања објављивања одлука високог представника БиХ Кристијана Шмита у Службеном Гласнику РС-а.

image