Србија и Балкан

Елек: Санитет КБЦ-а пуштен након вишечасовног задржавања без објашњења

Санитет са комплетним санитетским материјалом и возач послати су у јужни део Митровице са Бистричког пункта, иако су поседовали сву папирологију.
Елек: Санитет КБЦ-а пуштен након вишечасовног задржавања без објашњења© Milos Tesic/ATAImages

Директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица др Златан Елек потврдио је за "Косово онлајн" да је санитет ове установе пуштен са Царинског терминална након вишечасовног задржавања, без објашњења и било каквог пропратног папира.

Елек је подсетио да је санитет са комплетним санитетским материјалом и возач послати су у јужни део Митровице са Бистричког пункта, иако су поседовали сву папирологију.

"Ни то није било довољно, па је дошла специјална царинска екипа из Приштине која је бројала комад по комад. И поред тога што је донета отпремница и сва уредна документација, возило је задржано, од 13.30 до малопре", рекао је Елек.

Он је поновио да се у претходном периоду свако возило зауставља више пута, претресају се и малтретирају радници, и "извлаче" се из возила.

Како истиче, данашњи случај је "комбинација свега тога".

"Возило је враћено без објашњења и без икаквог пропратног папира. Са овим данашњим заустављањем прелазимо цифру од преко 225 заустављања у року од три до четири месеца уназад", истакао је Елек.

Раније данас овим поводом се огласио и заменик командира КП за регион Север Ветон Ељшани, који је рекао да се заплена догодила у послеподневним часовима, а у питању је возило нишких регистарских ознака.

"Полиција је код Бистрице зауставила једно санитетско возило. Контролом возила службеници су установили да је он дупке напуњен робом. Потом су од возача затражили документацију за ову робу, али како је он дао документ од прошле године и није поседовао још један потребни папир, полицији је то било сумњиво и због тога га је упутила на Царински терминал", рекао је Ељшани, пренео је "Коссев"

Он, ипак, није могао да прецизира која је роба у питању, односно да је реч о медицинским материјалима.

image