Србија и Балкан

Гренел: Морамо да будемо јасни ко је Курти, он је све захтеве игнорисао

Где можемо пронаћи транскрипт примедби двоје сенатора док су разговарали са Аљбином Куртијем, пита се бивши изасланик САД за дијалог Приштине и Београда о састанку сенатора, Османијеве и Куртија, којем је присуствовао и Џефри Ховенијер
Гренел: Морамо да будемо јасни ко је Курти, он је све захтеве игнорисаоwww.globallookpress.com © Chris Kleponis

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је данас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "човек од кога су ЕУ, НАТО и обе стране у САД затражиле да се одрже избори на северу КиМ и да се оснује Заједница српских општина (ЗСО), као и да се одустане од једностраних акција', што је он све игнорисао".

Коментаришући посету америчких сенатора Дин Шахин и Питера Велча Приштини, где су се данас састали са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи и Куртијем, он је изразио наду да су сенатори изнели примедбе и захтеве Запада Куртију, преноси Танјуг.

"Где можемо пронаћи транскрипт примедби двоје сенатора док су разговарали са Аљбином Куртијем. Морамо да будемо јасни о томе ко је Курти. Он је човек од кога су ЕУ, НАТО и обе стране у Америци затражиле да се одрже избори на северу, покрене Заједница српских општина и одустане од једностраних акција. Он је све игнорисао. И стално се извлачи. Надам се да су сенатори изнели ове важне тачке док су стајали поред њега", написао је Гренел на свом профилу на мрежи Икс.

Састанку сенатора, Османијеве и Куртија присуствовао је и амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер.

image