Демократски савез Косова: За оснивање ЗСО потребни храбри лидери, Курти то није

Посланик Демократског савеза Косова Дритон Селманај је рекао да је Куртију потребан непријатељ јер тиме "оправдава своје неуспехе"

Посланик Демократског савеза Косова Дритон Селманај изјавио је данас да су за оснивање Заједнице српских општина (ЗСО) потребни храбри лидери које је описао као "политичке хероје" и предочио да међу њима не види премијера привремених приштински институција Аљбина Куртија.

Селманај је рекао да је Куртију потребан непријатељ јер тако "оправдава своје неуспехе".

"Ово (формирање ЗСО) раде само храбри лидери, прави политички хероји, људи који заиста имају интелектуалну и патриотску храброст да то ураде. Међу њима не видим Куртија. Он жели да има непријатеље да би оправдао своје неуспехе. Када направи пропусте у управљању криви су му медији, када закаже у образовању или здравству, каже се да су криви синдикати и лекари, када доживи неуспех у правосуђу каже се да су криве судије или Уставни суд, када закаже инфраструктура, Курти каже да су криве претходне владе, а када пропадне дијалог, он окривљује посреднике", рекао је Селманај, преноси портал "Репортери".

Он је оценио да је речник који је недавно користио председник Француске Емануел Макрон "најоштрији" који се може користи у дипломатији, јер Макронова изјава, сматра Селманај, значи да "Курти лаже и да није озбиљан".

"Стално критикујемо једностране акције господина Куртија против читавог процеса дијалога и приступа Северу (КиМ). Критикујемо и његов непримерен дискурс са нашим стратешким савезницима, посебно са САД. Нажалост, недавно се огласио и председник Макрон и рекао да влада Косова или руководство Косова не држе реч, а када председник Макрон каже да 'не држе реч', то значи да лажу и нису озбиљни у овом процесу", истакао је Селманај.