Србија и Балкан

Амбасадор Русије у БиХ: Суђење Додику чиста манипулација

Игор Калабухов је поновио став Руске Федерације да не прихвата Кристијана Шмита за високог представника у БиХ, јер га није именовао Савет безбедности УН
Амбасадор Русије у БиХ: Суђење Додику чиста манипулација© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Суђење и увођење санкција председнику Републике Српске Милораду Додику је чиста манипулација, поручио је амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов, након састанка са Додиком о политичкој ситуацији у РС.

Калабухов је поновио став Руске Федерације да не прихвата Кристијана Шмита за високог представника у БиХ, јер га није именовао Савет безбедности УН, док је Додик такође поручио да Српска самозваног високог представника никад неће прихватити.

На састанку је, како је додао Додик, истакнута је опредељеност за наставак и продубљивање сарадње Русије и Републике Српске, с циљем економског, привредног и сваког другог просперитета на обострано задовољство.

"Сагласни смо да је приоритет сачувати стабилност и мир, уз дијалог домаћих политичара заснован на узајамном поштовању два ентитета и три конститутивна народа у БиХ", поручио је Додик на Иксу.

image